lördag 11 december 2010

Tillsammans med Barbie kommer du alltid att se tillvaron i ett rosa skimmer

"Sedan många år har en underbar liten vän varit en alldeles speciell lekkamrat till nästan alla flickor i världen (nästan alla flickor i världen? Come on? Hur många fattiga finns det?...). Hon är en söt Amerikansk docka och hon heter BARBIE. (Här kommer den bästa meningen) Hon är inte bara mycket söt hon är också jättesportig (Hon är inte bara mycket söt... jag som trodde det var just vad flickor var - enbart mycket söta). Barbie kan betraktas som en typisk ung dam av vårt århundrade (vilket århundrade?), som vet hur hon skall uppskatta vackra saker och samtidigt njuta helt och fullt av livet (lycksökerska?). För dom flesta flickor kan hon verka som den perfekta storasystern som kan göra alla dom underbara saker som dom själva bara kan drömma om. Med sin välfyllda garderob och sina ständiga resor till spännande platser över hela världen, ger Barbie´s äventyr en glimt av vad de själva en dag kanske kan få uppleva. Om Barbie har något budskap att ge (lägg märke till att även tillverkaren är skeptisk till Barbies budskap med ett "om"), så är det att se positivt på tillvaron och att ta tillvara på den bekymmersfria ungdomen. Livets allvar börjar i alla fall förr eller senare. Tillsammans med Barbie kommer du alltid att se tillvaron i ett rosa skimmer. (Vänta... vänta.. tillåt mig att skratta.. HAHAHA!)

Man skulle kunna skriva denna text så mycket mer könsneutral. Varför måste man se världen i ett rosa skimmer? Varför måste Barbie ha en välfylld garderob?

Och den perfekta storasystern? Nja, för mig skulle då texten varit mer tilltalande om Barbie gav sig ut i världen efter många års studier och hårt arbete för att arbeta med det hon brinner för. Istället för en välfylld garderob skulle hon ha ett välfyllt intellekt och en jävla massa pondus och göra skillnad i världen.

Inga kommentarer: