lördag 11 september 2010

I min trädgård

I min trädgård har det skett en del förändringar. Jag sa länge att jag skulle vänta en säsong och bara se vad som kommer upp i trädgården innan jag förändrar något. Men nu har jag sett och jag vet vad jag vill. Jag har alltid drömt om ett eget krusbär. Måste dock ge mycket creds till de tidigare ägarna för de har verklien lagt mycket tid på trädgården och de har haft sjukt bra koll på blommor för så fort något i trädgården slutar blomma sätter något annat igång att blomma bredvid. Men det fanns en rabatt på baksidan av carporten som man som aldrig såg. Den var lite väl vildvuxen för min smak och mitt otränade öga hade svårt att skilja på ogräs och planterade växter. Därför valde jag att riva bort alltihop utom lite stäppsalvia som jag planterade ihop lite tajtare. Några daggkåpor flyttade jag till en annan del av trädgården, resten av daggkåporna gav jag till mojjan som tacksamt tog emot dem.

Sedan åkte jag och mojjan till slottsträdgården och köpte mig ett krusbär. YEY! Kan knappt vänta på nästa sommar. Jag hoppas det kommer trivas fint. Snart ska vi transportera över ett rött vinbär från mojjan och Dadilo också. Så har jag mig en liten bär-sida bakom carporten.


Jag har även klippt hela häcken runt tomten. Det är inte samma som jag visade bilder på sist jag klippte utan en annan variant. Den var sjukt vildvuxen så jag har prövat att klippa ned den så ska vi se om den blir lite tätare nu. Vi har även grävt upp ett träd som inte var så värst vackert.

Krusbäret!

Vi fick oss även ett Plommonträd i bröllopspresent av Dudden, Fröken L och Berra. Det har vi satt på baksidan av carporten, får försöka hålla det lite kort på ena sidan så att det inte hänger in för mycket på grannarnas infart. annars får jag väl muta dem med plommon så de håller sig glada =)

Inga kommentarer: