torsdag 29 juli 2010

Jämtlandsfiske

Vi gjorde denna sommar något som vi aldrig gjort förut. Vi provade ett nytt ställe. Vi var inte på vårt gamla hederliga ställe i Lappland utan provade ett ställe i Jämtland och det var hur bra som helst. Grymt skulle jag till och med vilja säga. Det enda som saknades var alla mina två syskon. En syster och en bror.

Vi bodde i STORA GRABBARS STUGA, kan ju inte bli bättre!

Det var multoskog överallt. Vi såg som inget annat än skog. Inte mycket människor där ute alltså. Jag gick för säkerhets skull och ropade "Heeyyyy hoooo, lets go!" då och då för att alla Jämtlandsbjörnar skulle höra oss och hålla sig borta. Man vill inte så gärna överraska en björn.

Första dagens fiske skedde vid tre olika forsar som vi disponerade all by ourselves. Där fick vi en del småfisk, harr mostly, men inget att ta upp.

Hängbro som var riktigt murken. Vi gick en och en för säkerhetsskull.

En liten fors.

Här har en bäver varit framme.

Inför första dagens kvällsfiske gick vi typ en timme genom snårskog och träskmarker. Jag är glad att jag hade stövlar och rätt nöjd med att nästa kvällsfisket icke skedde på samma plats.

Härdar man ut timslånga eskapader i våtmarker och lite regn på hala stenar så får man till slut sin belöning i form av vackert nattväder med härligt ljus och regnbåge.

Andra dagens fiske skedde i tre sjöar som var sammankopplade med varandra. Vi hade tillgång till båtar och rodde ut. Sjukt bra väder. Löjligt mycket vak i sjön och vacker natur. Tystnaden är nästan häpnandsväckande på ett sånt ställe. Inte en kotte i sikte - njut, bara njut!

"Här var vi 30/7 - 02. Lina, Rolf, Kent och Dag. Mulet väder och ingen Jävla fisk."
Haha!

Vacker natur!

Öring. Tasty =)

Kvällsfiske i stillhetens tystnad!

1 kommentar:

Unknown sa...

Det här ser helt otroligt ut! Svenska orörd natur (bortsett från bävern...) gyllene öringar och klara skyar... nästan lika fint som att segla...