fredag 28 maj 2010

Åh jag blir så trött på Sverige ibland...

Kan man göra något åt rättssystemet eller?

Tingsrätten anser att det finns bevis för att Mats Alm flyttat och begravt sin fästmös kropp så han är alltså skyldig till brott mot griftefriden. Dock har man inget bevis för att det är han som haft ihjäl henne. Suck! Låter ju jävligt vettigt att han skulle flyttat runt på kroppen om han nu inte hade haft ihjäl henne. Jävligt vettigt!

23åringen som hade ihjäl den äldre damen på en parkeringsplats fick idag 1 år och 10 månader för grovt vållande till annans död. Maxstraffet är dock 6 år för detta. Varför fick han bara 1 år och 10 månader?

Vet ni hur sjukt höga straff det är för typ skattebrott? Vad är grejen? Jag fattar inte? Man kan inte ens hjälpa folk för då får man fängelse...

Killen som hjälpte en kvinna i en bil när en snubbe försökte strypa henne fick 1 års fängelse för att han slog till snubben med en kofot.

Och nu ska en man åtalas för att han misshandlat en man som brutit sig in i hans hem och försökt våldta hans fru... Han försvarade sin fru och sitt hem.. och ska åtalas för det.. Vad i hela fridens namn är det som händer? Vad skulle han göra då? Ringa polisen och sitta och stirra på mannen som våldtar hans fru i tjugo minuter tills polisen kommit fram?

Kan jag få bestämma lite? Kan vi införa lite nolltolerans? Kan vi införa lite bättre rättssystem? Kan vi ha lite ordentliga straff? Jävla fjanteri att folk ska komma ut ur fängelset efter halvtid...

Inga kommentarer: